Share

Liesjärven Kansallisaarre - kuvaus

Liesjärven Kansallisaarre

Vain reilun puolen tunnin päässä Nuuksiosta sijaitsee luontoretkeilyn helmi, Liesjärven kansallispuisto. Kuudellatoistatuhannella vuosikävijällään se tarjoaa rauhaa ja aitoutta verrattaessa esimerkiksi Nuuksion kansallispuisto miljoonaan vuosikävijään.

Retkemme Liesjärven kansallispuistossa alkaa Pirttilahdesta, Kyynäräharjun pohjoispäästä, josta lähdemme matkaan Kyynäräjärven halki jääkauden muodostamaa yli kilometrin pituista järviharjua pitkin.

Kyynäräharjun upeissa maisemissa pysähdymme myös ensimmäistä taukoa varten, nokipannukahvit ja eväsleivät nautimme harjun päässä Kopinlahdella. Taukopaikalla kuulette myös lisää Kyynäräharjun synnystä, sen kasveista, eläimistöstä ja erityisesti linnuista, joita tavataan harjua ympäröivillä vesialueilla runsaasti.

Tässä vaiheessa ryhmä/osa ryhmästä voi siirtyä intiaanikanootteihin jatkamaan matkaa Korteniemeen vesireittiä pitkin, muiden jatkaessa patikoiden aarnimetsän läpi samaa päämäärää kohden. Maateitse retken loppuosa ennen Korteniemeen saapumista taivalletaan puiston vanhimpien osien, yli 200- vuotisten Ahonnokan aarnimetsien halki, jonka puujättiläisten välistä voi nähdä Liesjärven kirkkaana välkkyvän pinnan.


Perillä Korteniemessä nautitaan ansaittu päivällinen nuotion ääressä. Tarjolla on tulella paistettua rieskaa, vasta savustettua kalaa sekä nokipannukahvit. Rantasaunan lämmetessä pääsette kuulemaan metsänvartijatilan elämästä ennen ja nyt. Metsähallituksen asiantuntevat ja teemanmukaisesti pukeutuneet oppaat kertovat tilan kotoperäisistä eläimistä (hevoset, kanat, lampaat, vuohet jne.), vanhoista suomalaisista viljelylajikkeista (ruis, kaskinauriit, lantut jne.) ja eri työskentelytavoista joilla suomalainen maaseutuväestö tuli toimeen ennen vanhaan.

Korteniemen alueella on täysin alkuperäinen rakennuskanta jäljellä päärakennuksen lisäksi; aitat, luhdit, riihisaunan (lämmitetään tilauksesta), maakellarit, veistämöt jne. Informatiivisen kierroksen jälkeen on mahdollisuus saunaan ja uintiin rantasaunassa tai riihisaunassa. Riihisaunan tilaukseen sisältyy opastus vanhan suomalaisen riihisaunan käytöstä. Peseytymisen ja pulikoimisen jälkeen on aika päättää ilta nuotion hämärässä nautittavalla illallisella. Tarjolla on erilaisia metsänherkkuja kuten hirvipataa, poronkäristystä, juuresmuusia ja metsäsienikastiketta erilaisine metsämarjalisukkeineen. Illallisen ohessa on mukava muistella päivän kulkua ja nauttia rennosta yhdessäolosta.

Retkellä on mukana kokenut opas, joka tuntee Liesjärven kansallispuiston lisäksi muinaissuomalaiset perinteet ja uskomukset liittyen luonnon hyötykäyttöön. Retkellä on mukana havainnollistettuja esityksiä muun muassa seuraavista aiheista: pettuleivän valmistus, jäkälien ja sienten valmistus hätäravinnoksi sekä tulenteko ilman tulitikkuja. Ohjelman kesto on 4-8 tuntia, riippuen valituista palveluista.


Hinta alkaen: 2 250 € / max 20 henkilöä
Hinta sisältää opastuksen, saunan, grillipaikan käytön, yllämainitut ruokailut sekä tutustumisen metsänvartijan tilaan. Hinta ei sisällä kanoottien vuokraa eikä kuljetuksia kansallispuistoon tai sieltä pois.

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassaoleva alv.


Patrick Blomster
info (at) goexperience.fi
+358 500 702 071
(arkipäivisin 9-16)
Ryhmäkokon. 1-50

Liesjärven Kansallisaarre - tarjouspyyntö

Voit myös tehdä laajemman tarjouspyynnön.

Etunimi
Sukunimi
Yritys
Puhelin
Sähköposti
 
Päivämäärä (pp-kk-vvvv) -   -  
Lisää ruokailu tarjoukseen
Lisää kuljetus tarjoukseen
Sopimusehdot
Lomakkeen tiedot tallennetaan asiakasrekisteriimme, ja tietoja hyödynnetään tarjouspyynnön toteuttamiseksi ja asiakassuhteen hoitamiseksi.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme täällä.
Etunimi
Sukunimi
Puhelin
Sähköposti
 
Päivämäärä (pp-kk-vvvv) -   -  
Lisää ruokailu tarjoukseen
Lisää kuljetus tarjoukseen
 

Käyttöehdot

Tilakyselyitä tehdessänne edellyttää palvelun käyttö yhteystietojen luovuttamista kolmannelle osapuolelle. Käytännösssä välitämme antamanne yhteystiedot yhteistyökumppaneillemme, jotka voivat olla teihin yhteydessä tilakyselyä koskien. Tämä tarkoittaa että myös muut palveluntarjoajat kuin kyselemänne voivat tarjota palvelujaan teille.

 
 
Sopimusehdot
Lomakkeen tiedot tallennetaan asiakasrekisteriimme, ja tietoja hyödynnetään tarjouspyynnön toteuttamiseksi ja asiakassuhteen hoitamiseksi.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme täällä.

Liesjärven Kansallisaarre - kuvagalleria